17 Aralık 2015 Perşembe

Çeyiz yardımı düzenlemesinde 27 yaş şartı

DENIZLI'DE, YUZYILIN SON SANSLI GUNU OLARAK ADLANDIRILAN ''12.12.12'' TARIHINDE ILK EVLENEN CIFT AYSE ILE TOLGA DEGIRMENCIOGLU OLDU. CIFT EVLILIK TARIHLERININ OZEL OLMASI ICIN 12.12.2012 TARIHINI 6 YIL ONCESINDEN PLAN YAPTIKLARINI SOYLEDI. (ANADOLU AJANSI - SEBAHATDIN ZEYREK) (20121212)
Hükümetin 2016 Eylem Planı kapsamında bir haftada hayata geçirmeyi planladığı esnaf, çiftçi ve gençlere yönelik eylemlere ilişkin 4 kararname ve 1 yönetmelik, Resmi Gazete’de yayımlandı. Düzenleme ile bankada hesap açtırıp üç yıl para biriktirenlere, devlet 5 bin liraya kadar çeyiz yardımı yapacak. İlk evlilik için yapılacak yardımı almak için ise 27 yaşından önce evlenmek şartı bulunuyor.
Hükümetin açıkladığı, 27 yaşına kadar evlenmek isteyenlere verilecek olan çeyiz yardımı düzenlemesi, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, en fazla 24 yaşında henüz evlenmemiş gençlerle, 18 yaş altında çocuğu olan aileler çeyiz hesabı açtırmak için bankalara başvurabilecek. Çeyiz hesabında aylık ya da 3 aylık periyodlarla en az 3 yıl düzenli ödeme yapan hesap sahiplerine devlet, sözleşmede yer alan sürenin sonunda en fazla 5 bin TL’lik katkıda bulunacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder