21 Aralık 2015 Pazartesi

CHP Gaziantep Köy Yollarında

CHP Gaziantep İl Yönetimi yapılan görev bölümünün ardından çalışmalara  başladı. Köy gezilerine Aktoprak Köyü’nden başlayan CHP il yönetimi burada çevre köylerden gelen vatandaşlara da sağlık taraması yaptı.
CHP Gaziantep milletvekili Mehmet Gökdağ’ın da katıldığı köy gezilerinde, Şehitkamil ilçesine bağlı Aktoprak, Yığınlı, Ülkerli, İncesu, Akçagöze, Akçaburç, Sam, Bağbaşı, Sülüklü, Tekirsin, Kızık Hamurkesen, Boyno, Koçlu ve Erikli köylerinden gelen vatandaşlarla geniş katılımlı toplantı yapıldı. CHP Gaziantep İl Başkanı Av. Nesrin Tuncel, sadece seçim zamanı değil, seçim olmadığı zamanlarda da halkla birlik, beraberlik, bütünlük içinde 7 gün 24 saat beraber olacaklarını söyledi. Tuncel, “Halkın tüm sorunlarını dinleyeceğiz ve bunların çözüm yollarını arayacağız. Ülkemizde insan hakları ihlalleri çok yoğun bir şekilde yaşanmaktadır, ayrıca Güneydoğu bölgemizde yaşanan insan hakları ihlalleri had safhaya çıkmış durumdadır. Bu bölgede yaşayan masum halkımız iki ateş arasında kaldı. Buradan bir kez daha acil barış çağrısı yapıyoruz. Birlik ve beraberliğimizi göstermek açısından bu tür toplantılar çok önemlidir. Şu an Türkiye’nin çok güçlü bir CHP’ye ihtiyacı vardır. CHP Türkiye’nin tek umududur” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından çevre köylerden gelen vatandaşlara doktorlar tarafından sağlık taraması yapıldı. Daha sonra esnaf, kahvehane ve semt pazarı ziyaret edilerek vatandaşlarla sohbet edildi. Aktoprak halkının yoğun ilgi gösterdiği CHP heyetine sorunlarını aktararak, şikayetlerini dile getirdiler. Köylüler, Aktoprak köyü nüfusunun 15 bin olduğunu, en az 3 bin civarında Suriyeli mültecilerin bulunduğu ve bunun köyde sosyal sorunlar yarattığını dile getirdiler. Köyde 1 sağlık ocağı, 4 aile hekimi ve 1 hemşirenin bulunduğunu, bu kişilerin mesai bitiminde gittiklerini bu nedenle köyün bu kadar yoğun nüfusunun olmasına karşın sağlık hizmetlerinin yetersiz olduğunu belirten köylüler, acil durumlarda bir ambulansın dahi bulunmadığını ilettiler
İl Başkanı ve milletvekili Gökdağ ise, bu sorunların üzerinden duracaklarını ve takipçisi olacaklarını söylediler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder