18 Aralık 2015 Cuma

Gaziantep’te Bir Çocuğun Mucize Kurtuluşu

Gaziantep’in İslahiye ilçesinde ilkokul ikinci sınıf öğrencisi 8 yaşındaki Mehmet Can Demir, ödevini evde unuttuğu için öğretmeni tarafından eve gönderildi. E-5 Karayolu üzerinde bulunan evinden karşıya geçerken araba çarpan talihsiz Mehmet Can, bir saat ambulans bekledikten sonra bitkisel hayatta Gaziantep Özel Deva Hastanesi’ne getirildi. Hayati fonksiyonları durmuş vaziyette getirilen Mehmet Can, Deva Hastanesi’nde 28 günlük başarılı tedavinin ardından yaşama döndürüldü.
DEVA HASTANESİ’NDE YENİDEN HAYATA DÖNDÜ
Gaziantep’in İslahiye ilçesi Altınüzüm Mahallesi’nde ikamet eden Şehmuz ve Gönül Demir çiftinin üç çocuğundan biri olan Mehmet Can, 20 Kasım günü sabah 08:30’da babası tarafından okula bırakıldı. 8 yaşındaki Mehmet Can ödevini evde unuttuğu gerekçesiyle öğretmeni tarafından evine gönderildi. Tek başına E-5 Karayolu üzerinde bulunan evine ödevini almaya giden Mehmet Can’a, ödevini evden aldıktan sonra karşıya geçerken araba çarptı. Ağır yaralanan Mehmet Can, kendisine çarpan sürücü tarafından alınarak araca bindirildi. Mehmet Can’a çarpan sürücü çocuğu hemen hastaneye götürmek yerine saatlerce aracında tutarak ambulans bekledi. O sırada Mehmet Can’ın babası işte annesi ise zeytin toplamak için tarlaya gitmişti. Yaklaşık 2 saat boyunca ağır yaralı şekilde araçta tutulan talihsiz Mehmet Can, ambulansla İslahiye Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Hayati fonksiyonları duran ve bitkisel hayata giren küçük Mehmet Can ailesi tarafından Gaziantep Özel Deva Hastanesi’ne getirildi. Bitkisel hayatta umutlar tükenmişken getirilen Mehmet Can, Özel Deva Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Opr. Dr. Mehmet Seçer’in titiz çalışmaları ve hastane yetkililerinin özenli bakımı sonrası 28 gün sonra yaşama döndürülerek yoğun bakımdan çıkarıldı.
ÖĞRETMENİN HATASI, ALINMAYAN ÖNLEMLER…
8 yaşındaki çocukları gözlerinin önünde ölümle pençeleşen acılı anne baba, olay günü çocuklarını ödev için eve gönderen öğretmenin sorumsuz bir şekilde davrandığını belirterek, E-5 Karayolu üzerinde bulunan ilkokulun çocuklar için tehlike saçtığını buraya mutlaka bir üst geçit yapılması gerektiğini söylediler. Okulların olduğu bir yerde böyle bir karayolunda hiçbir uyarı levhası ve güvenlik önlemi olmadığından yakınan baba Şehmuz Demir, çocuğunun bu hale gelmesinde öğretmenin büyük rolü olduğunu belirterek, “Sabah 08:30’da oğlumu Fatih Sultan Mehmet İlkokuluna bıraktım. Ödevini evde unuttuğu için öğretmeni eve göndermiş. E-5 Karayolu’nun geçtiği bir yerde 8 yaşındaki bir çocuğu böyle sorumsuzca nasıl eve gönderirsiniz? Bir öğretmenin böyle sorumsuzca davranması bizi çok üzdü. Oğlum eve geldiğinde ben işteydim evde sadece ninesi vardı. Ödevini almış ve geri okula gitmek için çıkmış. Karşıya geçmeden araba çarpmış. Çarpan kişi hemen hastaneye götürmemiş, ambulansı beklemiş. Bu da ayrı bir sorumsuzluktur. Burada 1 saat ambulans beklemek yerine çocuğumu hastaneye yetiştirebilirmiş. Ayrıca bu karayoluna mutlaka artık bir önlem alınmalıdır. Her gün bir kaza yaşanıyor. Çocuklar okula giderken korkarak gidip geliyorlar. Uyarı levhası, güvenlik önlemi, polis hiç birisi yoktur. Buraya bir üst geçit yapılmak zorundadır. Başka insanların canı yanmadan yetkililerden önlem almalarını istiyoruz. Bizim canımız yandı başka insanların da yanmasın” şeklinde konuştu.
ACILI ANNE FERYAT ETTİ…
Anne Gönül Demir ise, oğlunun talihsiz bir şekilde öğretmenin işgüzarlığı sonucu bu kazayı yaşadığını savunarak, yetkililerden önlem alınmasını talep etti. Oğlunun o gün ödevini evde unuttuğunu ve bunun çok normal olduğunu belirterek, öğretmenin nasıl 8 yaşındaki bir çocuğu yalnız başına eve gönderdiğine aklının almadığını söyledi.
DEVA HASTANESİ’NE TEŞEKKÜR
Çocuklarını bitkisel hayatta ölü bir şekilde Gaziantep Özel Deva Hastanesi’ne getirdiklerini belirten anne baba, 28 günlük yoğun bakımdaki yaşam mücadelesinin ardından çocuklarını yeniden hayata döndüren Özel Deva Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Opr. Dr. Mehmet Seçer’e ve hastane yetkililerine teşekkür ettiler. Anne Gönül Demir, “Allah doktorumuzdan ve hastane yetkililerinden razı olsun. Çocuğumuzu buraya getirdiğimizde bitkisel hayattaydı. Çocuğunuz yaşamaz demişlerdi ama burada mucize gerçekleşti. 28 gün boyunca doktorumuz Mehmet Seçer ve hastane çalışanları başımızdan ayrılmadı. Her türlü tedaviyi ve ilgiyi gösterdiler. Allah’a çok şükür yoğun bakımdan çıktı ve gözlerini açtı. Hepsine sonsuz teşekkür ediyoruz. Allah hepsinden razı olsun” dedi.
MEHMET CAN’IN MUCİZE DÖNÜŞÜ, DOKTOR SEÇER’İN BAŞARISI…
Minik Mehmet Can’ı yeniden hayata döndüren Özel Deva Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Opr. Dr. Mehmet Seçer de, Mehmet Can’ın sağlık durumuyla ilgili bilgiler verdi. Opr. Dr. Seçer, “Mehmet Can hastanemize getirildiğinde hayati fonksiyonları durmuştu ve bitkisel hayattaydı. Solunum cihazına bağlı şekilde hastaneye getirildi. Kafatasında kırık ve beyinde kanama mevcuttu. Hayati fonksiyonları durmuştu. Yoğun bakım destek tedavisi ve medical tedavi ile 28 gün sonra ağızdan beslenmeye başladı. Şu anda yoğun bakımdan çıkardık. Tedavisi devam edecek” şeklinde konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder