24 Aralık 2015 Perşembe

Kurtuluş Günü Mesajları

Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümünde Gaziantep’in önde gelenlerinden çeşitli mesajlar geldi.
Konukoğlu– “Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Gaziantep’in kurtuluş yıl dönümünü kutlayarak, ‘’25 Aralık, tüm Gaziantepliler için gurur günüdür’’ dedi.
Konukoğlu, yayımladığı kutlama mesajında, Gaziantep halkının, Kurtuluş Savaşı sırasında kahramanlık destanı yazarak tarihe geçtiğini vurguladı.”
Fatma Şahin– “Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıldönümü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.
Şahin, mesajında, tam bağımsızlığın temellerinin, her türlü yokluk ve en büyük düşman olan açlık karşısında yılmayan Anteplilerin destansı direnişleriyle atıldığını belirtti.”
Ahmet Tiryakioğlu– “Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Antep savunmasının; kurtuluş mücadelesine katılan binlerce isimsiz kahraman tarafından, azim ve inançla tarihe altın harflerle yazdırılan bir destan olduğunu ifade etti.”
Prof. Dr. Tamer Yılmaz-“Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, “25 Aralık Gaziantep’in Kurtuluşu” dolayısıyla mesaj yayımladı. 
“Vatan toprağımızın düşman işgalinden kurtuluşunu ve ulusumuzun bağımsızlığını müjdeleyen “25 Aralık – Gaziantep’in Kurtuluşu”nun 94. yıl dönümünü birlik ve beraberlik içerisinde büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz” diyen Yılmaz mesajında “Vatanın ve milletin bekası için canını seve seve düşmana siper eden Kahraman Antep halkı, tüm dünyaya, en zor şartlar altında hiçbir destek almaksızın tarihe adını altın harflerle yazdıran bir kahramanlık dersi vermiştir. Düşmanın namahrem elini kutsal vatanımıza sokmamak için canını siper eden kahraman Antepliler, hiçbir zaman pes etmemiştir.”
Abdulkadir Çıkmaz-“Gaziantep’in 94 yıl önce düşman işgalinden kurtulduktan sonra küllerinden yeniden doğduğunu belirten GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, bugün ülkenin her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu ifade etti.
Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 94.yılı nedeniyle yazılı mesaj yayımlayan Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, 94 yıl önce verilen mücadelenin ve dik duruşun milli mücadelenin en önemli safhalarından birisi olduğunu ifade ederek bu duruşun güçlü ve büyük Türkiye’nin temeli olduğunu belirtti.”
Rıdvan Fadıloğlu-“Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümünü kutladı. 
Başkan Fadıloğlu, yayımladığı mesajında, kurutuş mücadelesindeki Gaziantep savunmasının altın harflerle tarih sayfasına yazıldığını belirterek, kentin işgalden kurtuluşunun 94. yıl dönümünü kutladı. Başkan Fadıloğlu, mesajında, “Gazi şehrin muhteşem direnişi, tarihe ‘Gaziantep Savunması’ adıyla altın harflerle nakşedilmiş büyük bir mücadele olarak geçti. Gaziantep Savunması gibi tarihi tersine çeviren mücadele örneklerinin her zaman hatırlanması gerekir.” dedi
Gaziantep Kent Konseyi-“Gazi şehrimizin 94. Kurtuluş Yıldönümünü büyük bir şevk ve gururla kutlarken, tüm şehit ve kahramanlarımızı minnet ve saygıyla anıyoruz. Onları unutmadık ve asla unutturmayacağız.”


Akif Ekici- “Bir toplumun az veya çok tüm imkânlarını, enerjisini tek bir amaca kanalize etmesi ve kenetlenmesi durumunda ortadan kaldırmayacağı hiç bir engel, ulaşamayacağı hiçbir hedef olmayacağının en büyük kanıtı Antep savunması ve Gazianteplilerdir. Türkiye de bugün Antep savunmasındaki ruhu yakaladığında gücüne güç katacaktır.”
Eyüp Bartık / Ali Yener – Gaziantep Ticaret Odası(GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık ve Meclis başkanı Ali Yener, yayımladığı mesajda Antep savunmasının 94. yıl dönümünü kutladı. Bartık ve Yener mesajında, “Geçmişini bilmeyen bir milletin geleceğe bakması mümkün değil. Geçmişten çıkarmamız gereken dersler var, bu derslerle geleceği inşa edebiliriz. Geçmişte silahla yapılan mücadele şimdi kalkınmayla devam ediyor. Ülkemizin kalkınması için elimizden gelen her türlü desteği veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz” dedi.
Bartık ve Yener, savunmada şehit olanları ve gazileri rahmet ve minnetle andıklarını kaydetti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder