25 Aralık 2015 Cuma

Kutlama Etkinliğine Kucaklarında Mermi Taşıdılar

Gaziantep’in kurtuluşunun 94. yıl dönümü, kentte coşkuyla kutlanıyor. Kutlama etkinliğine yöresel kıyafetlerle katılan kadınlar, kucaklarında mermi taşıdı.
13
Demokrasi Meydanı’nda başlayan Gaziantep’in kurtuluşunun 94. yıl 
dönümü kutlama etkinliğine Gaziantep Vali Ali Yerlikaya, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, SANKO Holding Yönetim Kurulu Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Nejat Koçer, AK Parti Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer, AK Parti Milletvekili Mehmet Erdoğan, CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’nun yanı sıra çeşitli şehit dernekleri temsilcileri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.
13a
Tören, Atatürk anıtına Vali Ali Yerlikaya, Garnizon KomutanıMurat Soysal ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin tarafından çelenk bırakılması ile başladı. Ardından ise Türk bayrağına İstiklal madalyası takıldı.
13-b
Törene giydikleri yöresel kıyafetlerle katılan kadınlar, kucaklarında ise top mermisi taşıdı. Gaizantep’in Kurtuluş Savaşı’nda cepheye mermi taşıyan Anadolu kadınını temsil eden kadınlar, tören alanında büyük ilgi gördü.13manTören alanındaki kalabalık daha sonra çalınan mehter marşları eşliğinde Yeşilsu Parkı’nda bulunan Şehitler Abidesi Anıtı’na kadar yürüdü. Gazi kıyafeti giyen gazi yakını bir kadında elinde silah ile birlikte kortejde yürüdü.
Şehitler abidesinde, Gaziantep kurtuluşunda hayatını kaybeden 6 bin 317 şehit için dualar okunarak, askerler tarafından saygı atış yapıldı.13cİl protokolü tarafından Gaziantep’in kurtuluşunda hayatını kaybeden 6 bin 317 şehidi temsil eden anıta çiçek bıraktı.13d

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder