24 Aralık 2015 Perşembe

‘Zihniyet değişikliğine ihtiyaç var’


Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep eski Milletvekili Mehmet Şeker, CHP İzmir Milletvekili ve Genel Başkan adayı Mustafa Balbay’ın büyük kurultay öncesinde Gaziantep’e gelişini ve kurultay sürecini değerlendirerek,  partide Genel Başkan değil, zihniyet değişikliğine gidilmesi gerektiğine vurgu yaptı.  Balbay’ın doğru bir muhalefet anlayışı sergilediğine de dikkat çeken Şeker, ’’Balbay’a Gaziantep’te eşlik ettim. Muharrem İnce’de gelse, Umut Oran’da gelse aynı misafirperverliği gösteririm. Biz makam ve mevki hevesi için partimize gönül vermedik’’ dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep eski Milletvekili Mehmet Şeker, geçtiğimiz günlerde Gaziantep’e gelerek partililerle görüşen CHP İzmir Milletvekili ve Genel Başkan adayı Mustafa Balbay’ın bu ziyaretini detaylarını Güneş’e değerlendirdi. 
‘’ORTAK PAYDA PARTİNİN ÇIKARLARI OLMALI’’
Balbay’ın doğru bir muhalefet anlayışı ile Anadolu’da ziyaretler yapmasının önemli olduğuna dikkat çeken Şeker, ‘’Kendisi ile önceden bir dostluğumuz vardı. Daha önce Deniz Baykal geldiğinde de aynı misafirperverliği göstermiştim. Yarın Muharrem İnce’de gelse, Umut Oran’da yine Gaziantep’e yakışır bir şekilde onları ağırlarız. Milletvekilliği yaptığım bir partiye katkı sunacak, ileriye taşıyacak herkesin yanında oldum ve bundan sonra aynı aylayışı sürdürüm. Ancak CHP’de acil ihtiyaç duyulan şey başkanlık değişimi değildir. Şuan genel bir zihniyet değişimi yapılması gerekiyor. Bu yapılmadığı sürece istenilen sonuçlar sadece kağıt üzerinde kalır. Uygulamaya geçirecek kadrolar bu görevlere değiştirilmeli’’ dedi.
‘’BALBAY’I ELEŞTİRMEK DOĞRU DEĞİL’’
Bazı kesimlerim Balbay’ı aday olması nedeniyle eleştirdiğine de dikkat çeken Şeker, ‘’Balbay için ‘genel başkan kendisini milletvekili yaptı. Karşısına çıktı. İhanet ediyor’ şeklinde eleştiriyor. Bu doğru bir yaklaşım değil. Parti içi demokrasilerde de bunun karşılığı yoktur. Balbay, bir kitapçık yapmış ve neler yapacağını hazırlamış ve bunu ziyaretlerle anlatıyor. Bunun kimseye zararı olmaz. Biz fikir üretmeyen, emek harcamayanları eleştirmeliyiz. Bana göre Balbay düzgün bir muhalefet anlayışı sürdürüyor. Eskiden adaylar kurultayda ortaya çıkardı. Şimdi Anadolu’ya ziyaretler yaparak bu yarışa hazırlanmaları bana göre bir zihniyet değişimidir. Destek vermek veya vermemek partililerin tasarrufudur. Ama Gaziantep’e gelen her partilimizi ağırlamak bizim için onurdur’’ diye konuştu.  Şeker, memlekete ve kente hizmet etmek için mevki ve makam hırkası giymeye gerek olmadığını, toplumun artık kişileri değil, fikirleri ve projeleri tartışması gerektiğini de sözlerine ekledi. 
Gaziantep Güneş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder