21 Ocak 2016 Perşembe

BBP Partisi Gaziantep İl Başkanı Cihatçıları Ziyaret Etti



Büyük Birlik Partisi (BBP) Gaziantep İl Başkanı ve MKYK Üyesi İhsan Kaya, Suriye'deki Bayır Bucak bölgesinde bulunan ve El Nusra terör örgütüne yaptığı yardımlarla bilinen 'Sultan Abdulhamid Han Tugayı Komutanı Ömer Abdullah'ı ziyaret etti.

Kaya'yla yaptığı röportajda mücahit olduklarını vurgulayan Ömer Abdullah, "Sorunlarımız çok büyük biran önce çözülmesi için daha fazla yetkiliyi bekliyoruz. Yapılan yardımların yerlerine ulaşması ve doğru ellere ulaşmasının takibinin yapılamasını istiyoruz" dedi.

Zor günler geçirdiklerini belirten Abdullah 'Daha fazla ağır metale ihtiyacımız var .Bizlere sadece yardımla degil bizler dışarı çıkamıyoruz haklarımızıda savunsunlar Bayır bucagın haberlerinde insanlara duyursunlar. Bizler burda mücadele veriyoruz bu mücadeleyi niçin verdiğimizi bilmeyen insanlarada duyursunlar.' ifadelerini kullandı.

Sultan Abdulhamid Han Tugayı Kimdir?

Sultan Abdulhamid Han Tugayı, El Kaide’nin bir kolu olan El Nusra ve ‘Özgür Suriye Ordusu’ adı altındaki cihatçı çetelerle zaman zaman ortak hareket ederek Suriye ordusuna karşı savaşıyor.
Abdulhamid Han Tugayı 19 Ocak 2015’te kuruluşunu ilan etti. Lazkiye bölgesinde 4 yıldır Suriye ordusuna karşı savaşan Osman Gazi, Ömer Bin Abdülaziz ve Ömer Muhtar adlı silahlı gruplara çok sayıda Türkmen’in de katılmasıyla birleşme kararı alınarak ‘Sultan Abdülhamid Han Tugayı’ adında bir birlik kuruldu.
Kuruluş açıklamasında, “Bizler Bayır-Bucak bölgesinin Türkmen mücahitleriyiz. 40 yıllık hain, dinsiz, despot Esad rejiminin baskılarından kurtulup dinimizi özgürce yaşayıp, kendi dininden, özünden, milletinden, yaşadığı topraklardan vazgeçmek istemeyen mücahitleriz. 4 yıldan beri süren savaşta kanımızla, canımızla uğraşlar verdik. Esad rejimine karşı canımız pahasına kanımızın son damlasına kadar savaşacağız” denildi. Açıklamada “Bu büyük İslam davasından vazgeçmeyeceğiz” vurgusu yapıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder