9 Ocak 2016 Cumartesi

Change.org’da 2016’da Başarıyı Göğüslemeyi Bekleyen Kampanyalar

En büyük sosyal tepki sitesi olarak ortaya çıkan change.org’da geçen sene (2015) milyonlarca imza toplandı. Reel protestoların yerini tutmasa da bireylerin toplumsal olaylar karşısında tepki vermesi şu dönemlerde insanı mutlu eden gelişmelerden. 
2016 yılına girerken 2015’te yaşadığımız kötü olayları unutmak ve bu seneyi yeni kazanımlara çevirmek için başlatılan kampanyaları sizler için derledik:
1-Tutuklu Gazetecilere Özgürlük
can erdem
Yalnızca totaliter rejimlerde rastlanacak bir medya baskısına karşı halkın haber alma hakkını savunan gazetecilerden ikisi Can Dündar ve Erdem Gül ‘MİT TIR’ları’ haberi yüzünden tutuklandı. İlk anlarda tecrit altında tutsak edilen Erdem ve Gül’ün özgürlüğüne kavuşması iki kişinin hapishaneden çıkması bir yana gazeteciliğe vurulmuş prangaları kaldırmada önemli bir adım olacak.  Can Dündar ve Erdem Gül Yalnız Değildir imza vermek için tıklayınız…
2-Eğitim Tüm Çocukların Hakkı

ozan-ornek-olsun-600x337
Sedef Erken’in, oğlu Ozan ve tüm otizmli çocukların eğitim hakkı için verdiği mücadeleyi duymayan kalmamıştır sanıyoruz. Sedef, konuyu AİHM’e taşıdı, hatta 2014’de davaya dikkat çekmek için AİHM’in önüne çadır kurdu. Ancak yetkililer hala otizmli çocukların eğitimi için yapılması gereken düzenlemeler konusunda gerekli adımları atmış değil. Haydi, 2016 bu konunun çözümü için sesimizi daha güçlü çıkardığımız bir yıl olsun; Eğitim Tüm Çocukların Hakkı
3-Av Mevsimi Dışında Avlanmaya Hayır!

av
“Yüz bine yakın imzayı görmemezliğe gelen Orman ve Su İşleri Bakanlığı av ihalelerini hala sonlandırmadı ve avcılar parasını vererek hayvanları öldürmeye başladılar” diyor av ihalesinin yasaklanması için kampanyasını yürüten Aslı Yanardağ. Yani bugün 4.500TL’niz varsa bu resimdeki keçiyi vurabilirsiniz. Eminiz ki Bakanlık, bütçe yaratmak için yaban hayvanların canlarından daha iyi bir alan bulabilir ve 2016’da bu katliama son verebilirler; Av ihalelerini durdurun
4-KYK Geri Ödemeli Kredi (Burs) Geri Alınmasın! Ödeyenlere de Geri İade!

kyk
Asgari ücretin açlık sınırının altında olduğu ülkemizde bir de çocuk okutmaya çalışan ailelerin ne kadar zor durumda kaldıklarını siz düşünün. Öğrencilere verilen krediler okul bittikten sonra geri isteniyor, yani hayata binlerce lira borçla başlaması isteniyor öğrenciden.
5-İlkokulda Arapça Derslerine Hayır!

arapça
Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu’nun 21 Ekim 2015’te yayımladığı kararına göre, 2016-2017 öğretim yılında ilkokul 2. sınıf öğretim programına Arapça dersi konuldu.
El yazısı mecburiyetinin getirdiği zorluklar yaşanırken üstüne bir de bu uygulamanın getirilmesi, o küçücük çocukları iyice zorlayacak ve okuldan soğutacaktır. Ailelerin ve öğretmenlerin çok fazla zorlanmasına neden olacaktır. Arapça derslerine hayır!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder