13 Ocak 2016 Çarşamba

GAÜN Rektörü Coşkun’dan ‘Barış İçin Akademisyenler’ Bildirisine İmza Atanlara Tepki

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, “Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi”nin yayınladığı bildiriye ilişkin “Kendi devletine ‘katliam yapıyor’ şeklindeki sloganik ve ucuz söylemler, bilimsellikle ve akademik özgürlükle bağdaşır değil” dedi.
Prof. Dr. Coşkun,Twitter’dan, yaptığı açıklamda “Ülkesine ve ülkesinin yönetimine ‘katil’ veya ‘katliam yapıyor’ şeklindeki bakış açısı ve anlayış ne bilimselliğe ne de akademik özgürlüğü sığar. Bu, kabul edilebilir şey değil. Bu düpedüz sloganik siyasi söylemlerle ucuz işportacılık elde etmenin yoludur. Kendi devletine ‘katliam yapıyor’ şeklindeki sloganik ve ucuz söylemler, bilimsellikle ve akademik özgürlükle bağdaşır değil.”
Gaziantep Üniversitesi’nden de bazı akademisyenlerin bildiride imzalarının bulunduğunu aktaran Coşkun, “Farklı siyasi görüşlere saygımız var. Ancak bunlar etik zeminde ve akademik duruşa sahip olmalı. O yüzden bu bildiriye üniversitemizden imza atan bir kaç arkadaşımız hakkında hukuk çerçevesinde gereği yapılacak. Çünkü, bizlerin siyasi görüşleri akademik zeminde olmalı ve akademisyen hüviyetine yakışır olmalıdır” diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder