13 Ocak 2016 Çarşamba

Gaziantep-Kilis Tabipler Odası: Korku Olmasın Diye Açıklamıyorlar

Gaziantep-Kilis Tabipler Odası Başkanı Hamza Ağca, domuz gribiyle ilgili ölenleri bakanlığın açıkladığını, Gaziantep’te domuz gribinden ölen bir kişinin olduğunu duyduklarını söyledi. Gaziantep 27’de yer alan habere göre domuz gribi şüphesiyle 3-4 tane takip edilen vatandaşın olduğunu belirten Hamza Ağca, “Herşeyi bize de söylemiyorlar. Korku olmasın diye açıklamıyorlar” dedi.
BİZE BİLGİ VERMİYORLAR
Domuz gribiyle ilgili tedbirlerin alındığını ve ne yapılacağının bilindiğini söyleyen Hamza Ağca, kendilerine bu konuda bilgi verilmemesini de eleştirdi. Ağca, “Ölenlerin sayılarını zamana yayarak söylüyorlar, birden söylemiyorlar. Şu ana kadar 1 kişinin öldüğünü duyduk. Hastanelerdeki arkadaşlardan bile net bilgi alamıyoruz. Tereddütlü davranıyorlar. Bizim elimizde maalesef bilgi yok, çünkü bizlerle bilgi paylaşmıyorlar. Bu konuda eleştirilerim var. Sağlık otoritesi olarak bilgi sahibi olmamız gerek, destek olunması gerekiyorsa destek oluruz, her türlü desteğe de açığız” diye konuştu.
DOMUZ GRİBİ
Bütün dünya ülkelerinde görüldüğü gibi ülkemizde de “Domuz Gribi” denilen grip türünün mevcut olduğunu söyleyen Ağca, “Domuz gribi denilen grip mikrobu 2009 yılında dünyada salgına neden oldu. 2009  yılından sonra artık her mevsim gördüğümüz grip türleri arasına yerleşti ve mevsimsel grip olarak kabul edilmektedir. Yani her yıl grip mevsimi başladığında dünyada dolaşan grip mikrobu türlerinden biri de domuz gribidir. Uzun yıllar daha dünyada görülmeye devam edeceği düşünülmektedir. Domuz gribi bugün için bir grip mikrobu türüdür. Grip mikropları insan için ne kadar tehlikeli ise domuz gribi de aynı ölçüde tehlikelidir. Bu yüzden grip hastalığının tehlikeleri domuz gribi için de geçerlidir. 2009 yılında görülen domuz gribi dünyada yeni ortaya çıktığı için salgın yaptı.  6-7 yıldır her yıl grip mevsiminde görüldüğü için artık salgın olarak kabul edilmemektedir.  Tüm ülkelerde görülen vaka sayısına göre; artmış grip hastalığı, artmış grip hastalığından hastaneye yatma, artmış grip hastalığına bağlı ölüm olarak takip edilmekte ve raporlandırılmaktadır. Hastalıktan korunmanın en iyi yolu grip aşısı olmaktır. Ayrıca sağlıklı beslenme, ellerin sık sık sabunla yıkanması, kalabalık ortamlardan ve hastalardan uzak durulması da korunmada alınması gereken önlemler arasındadır. Sabunun grip mikrobu için yok edici bir etkiye sahip olduğu akılda tutulmalıdır”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder