26 Ocak 2016 Salı

Gaziantep'in 2. Cem Evi'nin İhalesi Tamamlandı


Gaziantep'e yapılacak olan 2. Cem Evi'nin ihalesi tamamlandı. Yapım çalışmalarına 1 yıl içinde başlanacak Cem Evi'nin maliyeti 6 milyon lirayı bulacak. Karataş'taki Ekoloji Kent yakınlarına yapılacak ibadet alanının mimarisi eşine az rastlanır türden olacak.  Gaziantep Güneş'te yer alan habere göre  Gaziantep Alevi Derneği Başkanı Yılmaz Demirdelen, Gaziantep’in ikinci cemevi inşaatı için ilçe belediyelerden destek isteyecek.  İhalesi tamamlanan cemevinin yaklaşık bir yıl içinde temelleri atılacak. Görünümü ve işlevselliği ile Türkiye ve dünya genelinde adından söz ettierecek olan Gaziantep cemevi çok sayıda alevi vatandaşı sevindirdi. Cemevi için özellikle trafik sorununun olmadığı alan seçildi.
  KAMU DESTEĞİ ŞART!
Gaziantep’e yapılacak olan ikinci cemevi için kamu desteğine ihtiyaç duyulacağını ve ilçe belediyeler ile de görüş içerisinde olduklarını vurgulayan Başkan Demirdelen, “Belediye başkanları ile görüş içeresindeyiz. Gaziantep’e yapılacak olan ikinci  cemevi için farklı ve güzel bir yapı düşünüyoruz. Bu büyük proje için de kamu desteğini almaya ihtiyacımız var. Belediyelerle yapılacak olan görüşmeler sonrasında cemevinin inşaatı başlatılacak” dedi.
ARSA BÜYÜKŞEHİR’DEN DESTEK ŞAHİNBEY’DEN
Gaziantep’e yapılacak olan ikinci cemevi için Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun destek sunma sözü verdiğini ve ilçe belediyelerden destek bulunamaması durumunda Maliye Bakanlığı desteklerine başvurulacağını aktaran Başkan Demirdelen, “Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ile cemevi konusunu daha önce konuşmuştuk. Gaziantep’e yapılaca olan cemevinin hem Türkiye’de hem dünyada tek olmasını istedik. Şahinbey Belediyesi’nin imkanlarının da elverişli olduğunu dile getirdim. Başkan Tahmazoğlu, projelendirmeye de yardımcı olacağını belirterek desteğini eksik etmeyeceğini açıkladı. Arsayı Büyükşehir Belediyesi’nden aldık. İlçe belediyemizden de destek bekliyoruz. Destek sunulmaz ise Başbakanlık Maliye Bakanlığı yardımı ile projemizi hayata geçireceğiz. Kaynaklarımız yeterli. Arzu ediyoruz ki yerel belediyeler bu tür çalışmaları yerine getiriyor” açıklamalarında bulundu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder