29 Ocak 2016 Cuma

Gaziantepli Kadınlardan Şamil Tayyar'a Kınama


Sivil toplum örgütlerinin kadın temsilcileri, CHP İl Başkanı Avukat Nesrin Tuncel’e yönelik ağır sözleriyle gündeme gelen   AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar’ı kınadı. Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği Başkanı Sevilay Kale Çete önderliğinde toplanan sivil toplum kuruluşu temsilcisi kadınlar Atatürkçü Düşünce Derneği’nde toplanarak Milletvekili Şamil Tayyar’ı kınadıklarını belirttiler. Sevilay Kale Çete, yaptığı basın açıklamasında, Şamil Tayyar’ın tüm kadın siyasetçileri hedef alarak siyasette kadına yer olmadığını belirten açıklamalarda bulunduğunu, ancak kendilerinin buna asla izin vermeyeceklerini dile getirdi. Güneş'te yer alan habere göre Atatürkçü Düşünce Derneği’nde, beraberindeki sivil toplum kuruluşu temsilcileri kadınlarla birlikte Milletvekili Şamil Tayyar’ı kınadıklarını belirten Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği Başkanı Sevilay Kale Çete, “Gaziantep milletvekili demekten üzüntü duyduğum Şamil Tayyar, bir siyasi partinin kadın İl Başkanı Nesrin Tuncel’e yatığı açıklama ile siyasete düzeysizliğin ve nezaketsizliğin en çirkin örneğini vermiştir. Kadını siyasette aşağılama, itibarsızlaştırmak ve küçültmek için yaptığı tartışılmaz olan bu sözleri için Şamil Tayyar’ı kınıyoruz” ifadelerinde bulundu.
 “KADINI EZME STRATEJİSİ”
 Milletvekili Şamil Tayyar’ın kadını siyasetten uzaklaştırmaya çalıştığını belirten Sevilay Kale Çete, “Bu üzücü açıklama sadece bir parti başkanına yapılmış değildir. Bu açıklama siyasetin her kademesinde yer alan siyasetçi her kadına yapılmıştır. Bu, siyasette kadını sindirme, bezdirme ve ezme stratejisidir. Bu üsluba ve düzeysizliğe iktidar partili kadın siyasetçiler de dahil olmak üzere her kadın siyasetçi de dahildir. Kadına en kırılgan ve en saygın yerinden vurmaya çalışan bu hakaret niteliğindeki sözler biz kadınları siyasetten uzaklaştırmak, soğutmak ve yıldırmak içindir. Oturun oturduğunuz yerde, sesinizi yükseltmeyin demek içindir” şeklinde konuştu.
 “KADINI SİNDİRMEK KOLAY OLMAYACAK”
Kadını sindirmenin kolay olmayacağının altını çizen Sevilay Çete Kale, “Bizler, ‘Ey Türk kadını, sen yerlerde ezilmeye değil, göklerde yükselmeye layıksın’ diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün çağdaş cumhuriyet kadınlarıyız. Bizim fıtratımızda baskıya, zulme, hakarete boyun eğmek yok. Biz siyasette ve gece geç saatlerde sokaklarda, ,iş dünyasında, üniversitede var olmaya, bu zihniyetle mücadeleye devam edeceğiz. Şamil Tayyar ve onun zihniyetindekilere buna alışacaklarını ve bizi sindirmenin hiç kolay olmayacağını hatırlatmak isterim” dedi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder