19 Ocak 2016 Salı

Gofret ve Çikolataya Yeni Rakip - Gaziantep Üniversitesinde Bir Öğrenci Aşur Cuburu Üretti


Mutfağıyla adından sıkça söz ettiren Gazi şehrimiz bu kez Gaziantep Üniversitesi Gıda Mühendisliği bölümünde bir öğrenci Gofrete yeni rakip buldu. Gaziantep Üniversitesi Gıda Mühendisliği bölümünde okuyan Hatice Balkır bitirme tezi olarak yaptığı Aşur Cubur günlük yaşamımızda aparatif olarak atıştıracağımız yeni bir tat olacak. Hatice Balkır "Aşurenin besinsel içeriği oldukça yüksek, lif olaranı zengin bir besindir. yoğun iş temposunda yoğun okul hayatında daha besleyici besinsel değeri yüksek bir ürün ortaya çıkaralım günlük hayattada da çok rahat tüketilebilsin diye Aşureyi bu forma getirdik ve adınıda Aşur Cubur koyduk." dedi.   Aşure belli işlemlerden geçirilerek tıpkı gofret gibi paketlenebilir forma getiriliyor. Aşur Cuburun raf ömrü ise iki yıl. Patenti alınan proje şimdiden 3 firmadan teklif geldiği belirtiliyor.  Gaziantep Üniversitesi Gıda Mühendisliği Araştırma Görevlisi Derya Dursun "Bir kaç firmadan teklif geldi bize. Bunun ticarileştirilmesi Türkiye dağıtımının yapılarak yurt dışınada açılması konusunda oldukça ilginç bir ürün olduğu düşünüldü.Çünki birincil olarak geleneksel bir ürünümüzü gelene daha sağlıklı fir formda herkese ve her dönemde ulaştırabilecek şekilde bir ürün geliştirdik." dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder