12 Şubat 2016 Cuma

Casusluk Dosyasından Açığa Alınan Gaziantep'te Görevli Hakim: Karar Mevcut Heyete Mesajdır


İzmir’deki Askeri Casusluk davası dosyasından bugün HSYK tarafından açığa alınan Gaziantep'te görevli Hakim Serdar Ergül, dosyada verdiği tüm kararların arkasında olduğunu belirtti.
İzmir’deki Askeri Casusluk davası dosyasından bugün HSYK tarafından açığa alınan Hakim Serdar Ergül, dosyada verdiği tüm kararların arkasında olduğunu belirtti. Açığa alınma nedenini bilmediğini aktaran Hakim Ergül, herhangi bir gerekçe sunulmadığını, bugüne kadar bu dosyadan dolayı savunmasının istenmediğini ve ifadesinin alınmadığını vurguladı. Kendilerine verilen kararın, dosyaya bakan ve duruşması 15 Şubat 2015 günü başlayacak olan duruşmada görevli heyete bir mesaj olduğunu kaydetti.
Gaziantep Adliyesi’nde görev yapan Hakim Ergül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, HSYK 2. Dairesi tarafından bugün İzmir Askeri Casusluk Dosyası'ndan dolayı görevden uzaklaştırılma kararı verildiğini ve kararın tebliğ edildiğini aktardı. Ancak açığa alınma nedenini bilmediğini aktaran Hakim Ergül, herhangi bir gerekçe sunulmadığını, bugüne kadar bu dosyadan dolayı savunmasının istenmediğini ve ifadesinin alınmadığını vurguladı. 
‘KARARIMIN ARKASINDAYIM, TERÖRİSTE VERİLEN SAVUNMA HAKKI BİZE VERİLMEDİ’
Hakim Ergül, şu ifadeleri kullandı: “Ancak bilinmelidir ki dosyada verdiğim tüm kararların arkasındayım, bugün olsa tutuklama kararlarını ve diğer tüm kararları yine veririm. Katillerin, tecavüzcülerin, teröristlerin bile savunma hakkı varken bana bu hakkın tanınmamasını, kararı alanların vicdanına bırakıyorum.”
VERİLEN BU KARAR, DAVAYA BAKAN MAHKEMEYE GÖZDAĞIDIR’
Dosyanın 15 Şubat'ta yapılacak duruşmasından önce açığa alınmalarının HSYK'nın mahkemeye bir mesajı olduğunu ve yargılamayı etkileme amaçlı olduğunu vurgulayan Hakim Ergül, “Açığa alma gerekçesini öğrendikten sonra ayrıntılı açıklamalarda bulunacağım. Ancak bilinmelidir ki; kararlarım ortada ve vicdanım rahat. Bu hukuksuz kararı alan HSYK'ya gelince; muktedirlerin gölgesi geçicidir. Hukuk normale döndüğünde herkes yaptığının hesabını verecektir. Geçmişte Askeri Casusluk dosyasına ilişkin bu hesaptan yaptığım paylaşımları tekrar ediyorum. Bu dosyaya olan inancım bugün daha çok arttı.” ifadelerini kullandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder