22 Şubat 2016 Pazartesi

Gaziantep Mutfağı UNESCO Başarısını İstanbul'da Kutladı


UNESCO tarafından 33 ülkeden 47 şehrin içinde yer aldığı” Dünya Yaratıcı Şehirler Ağı”ına gastronomi kategorisinde dahil edilen Gaziantep başarısını, İstanbul Çırağan Kempinski’de Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in katılımlarıyla gerçekleşen kahvaltıda yerli ve uluslar arası basın mensuplarıyla paylaşıldı.
Loğlaz salatası,maş piyazı,semsek ve kahke gibi geleneksel Gaziantep lezetlerinin özel sunumlarla basın mensuplarına ikram edildiği kahvaltının öncesinde de katmer ve menengiç kahvesi hazırlanarak katılımcıların beğenisine sunuldu.
Kahvaltının ardından Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya yaptıkları konuşmalarda Gaziantep’in Gastronomi dalında Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür örgütünün (UNESCO) “Yaratıcı Şehirler Ağı”na dahil edilmeye hak kazanmasının önemini ve ilerleyen aşamalarda hayata geçirilecek faaliyetleri basın mensuplar ile paylaştılar ve konuyla ilgili soruları cevapladılar.
“GAZİANTEP MUTFAĞI BU UNVAN SAYESİNDE DÜNYAYA TANITILACAK”
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin konuşmasında şu sözleri kaydetti,”Kültürü, malzemeleri, mutfak araçları ve yapım teknikleri ile kaynağını bereketi Anadolu topraklarından alan Gaziantep Mutfağı bu unvan sayesinde dünyaya tanıtılacak. Bu durum bize yeni sorumluluklar yüklemektedir. Bu sorumlulukların her birinin sınavından, alnımızın akıyla çıkacağımıza yürekten inanıyoruz.20 Şubat akşamı gerçekleştireceğimiz ve Sayın Cumhurbaşkanımız’ın da katılımlarıyla bizleri onurlandıracağı kutlama yemeği ile Gaziantep’in bu başarısını taçlandıracağız. Bu onuru layıkıyla üzerimizde taşırken, başarımızda büyük katkısı olan ve bereketini bizden hiç esirgemeyen Anadolu topraklarının ve Anadolu kadınlarının, analarımızın, ninelerimizin hakkını teslim ediyor, her birinin el emeğini öpüp başımıza koyuyoruz.” 
“GAZİANTEP’İ ANADOLUDAN DÜNYAYA UZANAN BİR LEZZET VE KÜLTÜR KÖPRÜSÜ OLMASINI HEDEFLİYORUZ”
Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya da geleneksel mutfak kültürünü koruyup yaşatmanın herkesin görevi olduğunu belirterek “Gaziantep özelinde, kültürlerin harmanlanması ile zenginleşen Anadolu mutfak kültürü, arkasında binbir derin hikâyenin izlerini taşıyan şefkatli kollarıyla tüm dünyayı kucaklayacak. Gaziantep’in zengin mutfak kültürünün yanısıra barındırdığı antik kent Zeugma gibi değerleriyle Anadolu’dan dünyaya uzanan bir lezzet ve kültür köprüsü olmasını hedefliyoruz” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder