19 Şubat 2016 Cuma

Gaziantep'in UNESCO Başarısı İstanbul'da Kutlanacak


UNESCO tarafından Gastronomi kenti ünvanı ile ödüllendirilen Gaziantep'in başarı yemeği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katılımıyla 20 Şubat Cumartesi akşamı İstanbul Çırağan Palace Kempinski'de kutlanacak.
UNESCO tarafından 33 ülkeden 47 şehrin bulunduğu Dünya Etkin Şehirler Ağı'na Gastronomi kategorisinde dahil edilen Gaziantep mutfağının en seçkin örnekleri Gaziantepli şeflerin sunumuyla İstanbul'a taşınacak. 
Çırağan Oteli mutfak ekibinin özel sunumlarla servis edeceği yemeğe, Gaziantep'i Geliştirme Vakfı GAGEV adına Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ev sahipliği yapacak. Sabah kahvaltısında da Gaziantep'e özgü yöresel lezzetler sunulacak. 
Konuyla ilgili açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin "20 Şubat akşamı gerçekleştireceğimiz ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nun da katılımlarıyla bizleri onurlandıracağı kutlama yemeği ile Gaziantep'in bu başarısını taçlandıracağız" dedi. Vali Yerlikaya da, geleneksel mutfak kültürünü koruyup yaşatmanın herkesin görevi olduğunu vurguladı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder