2 Mart 2016 Çarşamba

"Akif Ekici’ye Asılsız Suçlama"


TBMM Genel Kurulundagörüşülen  2016 Yılı Bütçe Kanun Tasarısı görüşmelerinde CHP'li Akif Ekici'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sözleri Genel Kurulda gerginliğe yol açtı, yaşanan bu gerginliğin haber sitelerinde farklı şekillerde yeralması üzerine konuyla ilgili olarak bilgi almak üzere ulaştığımız Akif Ekici'nin kardeşi Ergün Ekici ‘CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, Genel Kurul’daki konuşması sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik hakaret içeren sözler sarf edince Meclis’ten kovuldu.’ şeklinde çıkan haberlerleri yalanladı.
Ergün Ekici yaptığı açıklamada Akif Ekici'nin hala mecliste olduğunu belirterek "Yandaş kanalların zırhlı araçla kaçırıldı haberleri kesinlikle yalan ve düzmecedir" ifadelerini kullandı.
Ekici Yandaş medya  Akif Ekici'nin meclisten zırhlı araçla kaçırıldığını iddia ediyor .. böyel bir şey yok .TRT de canlı yayın devam ediyor ve bu haberi yapanlar canlı canlı akif ekiciyi izleyebilirler.. ifadelerini kullandı.
İşte Olayın Özeti
TBMM Genel Kurulunda devam eden 2016 Yılı Bütçe Kanun Tasarısı görüşmelerinde CHP'li Akif Ekici'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sözleri Genel Kurulda gerginliğe neden oldu. Yaşanan gerginlik nedeniyle Meclis Başkanvekili Pervin Buldan'ın oturama iki defa ara vermesi de sinirlerin yatışmasını sağlamadı.
CHP Gaziantep Miletvekili Akif Ekici'nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözlerinin ardından, TBMM Genel Kurulu'nda gerginlik yaşandı. AK Parti ve CHP'li milletvekilleri birbirlerinin üzerine yürüdü.
Akif Ekici Ne Dedi ?
Recep Tayyip Erdoğan ı piskolojik tedaviye tutalım.. çünkü şuurunu kaybetmiş...
CHP Milletvekili Akif Ekici, "Recep Tayyip Erdoğan'ı psikolojik bir tedaviye tabi tutalım" sözünden dolayı TBMM Genel Kurulu'na iki birleşim girmeme cezasına çarptırıldı.

Ancak bazı haber sitelerinde yer aldığı gibi kaçırılma ya da zırhlı araçla meclisten uzaklaştırılma gibi haberler üzerine konuyla ilgili olarak Akif Ekici  " Bu haberleri yazanlar canlı yayını da mı izlemediler .. salonda olduğumu TRT ekranlarından izleyen herkes gördü... Kaçırılma falan yok niye olsun, toplantı bitiminde ayrıldıktan sonra bir arkadaşımın minübüsüyle  meclisten ayrıldım..bu çıkan haberler asılsızdır  Yandaş medyanın her zaman ki turtumu işte'' dedi.
 
Mecliste Neler Oldu
TBMM Genel Kurulu’nda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı ve bağlı kurumların bütçe ve kesin hesapları görüşmelerine devam edilirken
CHP Grubu adına söz alan Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, “Ben lafı hiç dolandırmam, lafı direkt söylerim, yaşamımda da siyasetimde de öyledir. Ben, buradaki Hükûmet yetkililerine de AKP Grubuna da soruyorum: Bu kadar, ülkeye haksızlık yapan, ülkeyi bu hâle getiren bir Cumhurbaşkanı var, ülkeyi felakete sürükleyen bir Cumhurbaşkanı var. Hiçbiriniz, Allah için, biriniz çıkıp da ‘Ey Cumhurbaşkanı, ne yapıyorsun? Bu ülkeyi nereye getiriyorsun?’ demiyorsunuz.” diye konuştu. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN HAKKINDAKİ SÖYLEMLERİ MECLİS’İ GERDİ
 Kendisinin Gaziantep milletvekili olduğunu ifade eden Ekinci, komşuda ateş yanınca ne yapılması gerektiğini sorarak, “Suriye'de bir ateş yandı bundan 5 yıl önce. Komşuda ateş yanınca bize ne görev düşer? Elimize soğutucu malzeme alıp üzerine gitmemiz gerekir. Ne yaptı Tayyip Erdoğan? Eline bidon aldı gitti, benzin bidonu aldı gitti ve bugünkü hâle getirdi. Ben soruyorum bakanlara; hani cuma namazını Emevi Camisi'nde kılıyordunuz? Nereye gidebildiniz? Ne yapabildiniz? Bundan önce 11 Cumhurbaşkanıyla beraber yaşadık, ben çoğunu hatırlarım, sizler de hatırlarsınız, aklıselim insanlardı. Hiçbir Cumhurbaşkanı bu ülkeyi ailesiyle, oğluyla, çocuğuyla, hanımefendisiyle yönetme gibi son derece yanlış, usulsüz, hukuksuz bir davranış içerisine girmemiştir. Şimdi Hanımefendi giriyor, Bilal Erdoğan Beyefendi giriyor, çoluk çocuk ailece bu ülkeyi yönetmeye kalkıyorsunuz ve buralara getiriyorsunuz değerli arkadaşlarım.” demesi AK Partili vekillerin tepkisine neden oldu.
PSİKOLOJİK BİR TEDAVİYE TABİ TUTALIM’
Ekici konuşmasını  şu şekilde sürdürdü: “Ben bir tavsiyede bulunacağım şimdi. 4 gruba da öneriyorum. Bizim orada, bölgemizde bazı yaşlı insanlar olur; söz dinlemez, hasta olur doktora gitmek istemez. Orada aile büyükleri ve bölgenin önde gelen insanları bir araya gelir, bu rahatsız kişiyi tedavi olmak için ikna eder. 4 grup oluşturalım, bu Recep Tayyip Erdoğan'ı psikolojik bir tedaviye tabi tutalım. Çünkü, şuurunu kaybetmiş ve sizin gibi ruhunu, beynini, düşüncesini teslim etmiş bir grupla karşı karşıyayız.”
Bu sözler üzerine Genel Kurul’da tansiyon arttı ve şu diyaloglar yaşandı:  Sebahattin Karakelle: Ne biçim konuşuyorsun sen Cumhurbaşkanıyla!  Hikmet Ayar: Ruh hastasısın sen!  Akif Ekici: Arkadaşlar, utanmasanız peygamber diyeceksiniz ya! Utanmazsanız peygamber diyeceksiniz.  İbrahim Aydemir: Sen düzgün konuş Cumhurbaşkanına karşı!  Akif Ekici: Siz şuurunuzu, ruhunuzu teslim etmiş bir grupsunuz. Bu Türkiye'yi ateşe sürükleme içerisinde, ülkeyi felakete iten, ülkeyi ateş çemberine iten bir kişiyle karşı karşıyayız değerli arkadaşlarım. Bu dediğim işlemin acilen yapılması gerekiyor. Kendi batağa saplanmış, bu ülkeyi de batağa çekmek isteyen bir ruhla karşı karşıyayız. Ruhunu tedavi ettirmezsek ülkemiz bir felakete gidecek.  Nureddin Nebati: Sen doktora git, doktora! Sen doktora git, doktora!

TANSİYON DÜŞMEDİ VE  GENEL KURULA ÜÇÜNCÜ KEZ ARA VERİLDİ
Başkanvekili Buldan, yaşanan gerginlikten sonra verilen aranın ardından AK Parti grubunun CHP’li Ekici’nin sözlerini geri alma talebinin olduğunu ifade etti.  AK Parti ve CHP’li grup başkanvekilleri Coşkun Çakır ve Engin Altay’ın konuşmalarının ardından CHP’li Akif Ekici’ye yerinden söz verildi. AK Partili vekiller, Ekici’nin Genel Kurul kürsüsüne gelerek özür dilemesini istemeleri yeni bir gerginliğe neden oldu. Çok sayıda AK Partili vekil Ekici’nin bulunduğu arka sıralara hareket edince tansiyonun yükselmesi üzerinePervin Buldan üçüncü kez ara vermek durumunda kaldı. Verilen arada Genel Kurul’da büyük arbede yaşanırken çok sayıda milletvekili de gerginliğin kavga dönmemesi için uğraş verdi.
 ‘SAVUNMA YAPMA GEREĞİ DUYMUYORUZ, TAKDİR GENEL KURULUN’
Yarım saatten fazla süren aranın ardından oturumu yöneten Başkanvekili Pervin Buldan, CHP’li Ekici’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’la ilgili sözlerin Meclis’ten geçici olarak çıkartma gerektiren bir fiil olduğunu söyledi. Gaziantep Milletvekili Akif Ekici’nin iç tüzüğün 163’üncü maddesi uyarınca Meclis’ten geçici olarak iki birleşim çıkarma cezası verilmesini oylamaya sundu.  CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Ekici’nin Genel Kurul’da olmadığına dikkat çekerekEkici’nin sözlerinin dozajı yüksek bir siyasi eleştiri olduğunu söyledi. Altay, “Savunma yapma gereği duymuyoruz. Genel Kurulu’nun takdirine sunuyoruz” dedi. Yapılan oylamada AK Partili vekillerin kabul oyları ile CHP’li Ekici, Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında sarf ettiği sözler nedeniyle iki birleşim Genel Kurula katılmama cezasına çarptırıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder