3 Mart 2016 Perşembe

Gaziantep'te Hava Almak İçin Dışarı Çıkan Yaşlı Adam 9 Gündür Geri Gelmedi


Gaziantep’te hava almak için dışarı çıkan 75 yaşındaki yaşlı adamdan 9 gündür haber alınamıyor.  Şahinbey ilçesi İstiklal Mahallesi 8 Nolu Sokak 45 numaralı evde eşiyle birlikte kalan 75 yaşındaki Memik Karaburan, 9 gündür kayıp. Hava almak için ayrıldığı evine aradan 9 gün geçmesine rağmen hala dönmeyen kalp hastası Memik Karaburan’ın yakınları endişeli. Memik Karaburan’ın oğlu İbrahim Karaburan, babasının 2 gün önce bir çobanın yanında görüldüğünü ve çobanın kendisine ekmek, çay verdiğini öğrendiklerini söyledi.
Karaburan, “Bugün 9. gün oldu kendisinden bir haber alamıyorum. Ortada ne ölüsü var ne dirisi. Babamı gören duyan olursa onlardan ricam, emniyete haber verirlerse çok memnun olurum. Babamı ararken, Burç Kavşağında bir çobana rastladım. Resimlerini falan gösterdim babamı gördüğünü söyledi. Çobanın anlattıklarına göre, 2-3 saat beraber olmuşlar. Perşembe günüydü galiba, saat 13.30 gibi çobana yemek var mı diye sormuş. Çoban da ekmek var yemek kalmadı demiş. Ot dürümü yapıp vermiş. Çay da ikram etmiş. Daha sonra Kilis yolundan, Kızılhisar istikametine gitmiş" dedi.
Karaburan, babasının bulunması için mobese kameralarının incelenmesini istedi. Babasının son görüldüğü ileri sürülen bölgede görenlerden emniyet güçlerine ve kendisine haber verilmesi ricasında bulunan Karaburan, emniyet güçleri ve AFAD ekiplerinden babasının son görüldüğü bölgede arama yapılmasını talep etti.

"DEDEM ÇOK HASTA GÖZÜKÜYORMUŞ"
9 gündür kayıp olan 75 yaşındaki Memik Karaburan’ın torunu Ömer Kireçci ise gece gündüz dedesini aradığını ifade etti. Dedesini gördüğünü ileri süren çobanı da tesadüfen bulduğunu anlatan Ömer Kireçci, çobanın dedesinin çok yorgun ve bitkin gördüğünü söylediğini ifade etti. 
Dedesinin akli dengesinin yerin olduğunu belirten Kireçci, Kilis tarafında herhangi bir yakını ya da arkadaşı bulunmadığın ifade etti. Dedesinin düşüp, kafasını vurup, hafızasını kaybetmiş olabileceğini vurgulayan Kireçci, "Dedem normalde akli dengesi çok yerinde bir insandı. Aklında dengesinde bir sorun olduğunu düşünüyorum. Yoksa dedem evden gidecek bir insan değildi” şeklinde konuştu. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder