4 Mart 2016 Cuma

Gaziantep'te Yoksullara Yapılan Evler İhaleyle Satışa Çıktı


Gaziantep'te Şahinbey Belediyesi tarafından dar gelirli aileler için yapılan 120 konut, kurayla değil, ihaleyle satışa sunulmaya başlandı. Belediye Meclisi tarafından alınan bu karara muhalefet tepki gösterdi. 
Türkiye'nin en büyük ilçelerinden biri olan AKP Şahinbey Belediyesi dar gelirli aileler için Mavikent’te 5 etaptan oluşan konutlar üretti. Bu konutlardan 120 tanesinin rezerve konut olarak satışı gerçekleştirilmedi. Son olarak Belediye Meclisi karar alarak söz konusu 120 konutun ihale yoluyla satışına karar verdi. 120 konutun kurayla değil ihaleyle satılmaya başlanması tartışmaların da yaşanmasına sebep oldu. CHP ve MHP'li meclis üyeleri, satışın kura yolu ile yapılması gerektiğini savunurken, AKP üyeler ise bunun aksini savundu. 
"BELEDİYE MÜTEAHHİTLİKTEN ELİNİ ÇEKMELİ" 
Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Şahinbey Belediyesi'nin CHP'li meclis üyelerinden Yılmaz Kireç, 120 konutun daha önce Mavikent Konutları için kuraya giren ama kendisine konut çıkmayan vatandaşlar arasında satılması gerektiğini söyledi. Şahinbey Belediyesi’nin müteahhitlik yapmaktan vazgeçmesini isteyen Kireç, “Biz buradaki konutları dar gelirli aileler için yaptık. Şimdi belediye burada kar amacı güderek müteahhitlik yapıyor. Belediye müteahhitlikten elini çekmeli. Meclis kararıyla bu daireleri yoksul ailelere verelim.” önerisinde bulundu. 
“KONUTLAR DAHA ÖNCE KURADA İSMİ ÇIKMAYANLARA VERİLMELİ”
MHP'li meclis üyesi Abdullah Şaşuşağı da bu konut alanının ekonomik durumu zayıf olan insanlar için yapıldığını, konu meclise geldiğinde de bu sebeple onay verdiklerini hatırlattı. Şaşuşağı, şunları söyledi: “Bu konutlar, daha önce kurada ismi çıkmayan ve yedekte olan insanlara verilebilir. İhaleye çıkarıp açık artırmayla satmak yerine bu insanlara verilmesi daha mantıklı. Ancak 'yaptım oldu' mantığıyla hareket ediliyor.” 
Meclis Başkanı İbrahim Özalkan ise 120 konuttan dolayı belediyenin büyük bir zarar gördüğünü öne sürdü. Özalkan, “Buradaki konutlar Nuripazarbaşı, Kılınçoğlu, Kahvelipınar, Dumlupnar, Kıbrıs Mahallesi’ndeki kentsel dönüşümden rezerve konut olarak tutulmuştu. Bunlar daha sonra talep görmedi. Bundan dolayı aidat giderlerinden dolayı belediye zarar ediyor.” açıklamasında bulundu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder