6 Şubat 2016 Cumartesi

IŞİD'in Gaziantep'teki Köle Pazarı'na Bir Buçuk Ay'da Beraat


IŞİD’in Gaziantep’te kurduğu kadın köle pazarı haberi sonrasında İlerici Kadınlar Derneği’nin (İKD) yaptığı suç duyurusu üzerine 1,5 ayda iddianame düzenlenip açılan davanın ilk duruşmasında tüm sanıklar beraat ettirildi. Yargının henüz 1 Aralık’ta yapılan suç duyurusuna karşı 15 Ocak’ta beraat kararı vermekteki acelesi dikkat çekti.

Dava jet hızıyla görüldü

İKD’nin başvurusu üzerine yapılan soruşturma sonucunda 6 Suriyeli hakkında dava açıldı. Ancak tüm delillere rağmen geçtiğimiz 15 Ocak’ta yapılan duruşmada, Mahkeme tüm iddia ve delillerini yetersiz bularak tüm sanıklar hakkında “terör örgütüne üyelik ve finasmanını sağlama” suçlamaları için delil yetersizliğinden beraat kararı verdi.
Videodaki büro Gaziantep’te bulundu
İŞİD’in kadın köle pazarı ofisinin yerinin tespit edildiği, burada yapılan aramalarda, pasaportların yanında bir kısım para ve yapılan ödemelere ilişkin Al-Amir Company isimli şirket adına düzenlenmiş para ödeme ve alındı makbuzlarının ele geçirildiği belirtildi.

İddianameden ilginç bir ayrıntı ise haberimizdeki videoda belirtilen para sayma makinasının dahi arama yapılan büroda bulunmuş olması.
Savcılık ceza istedi

Savcılık, yine iddianamede yoruma yer vermeyecek şekilde ilgili büronun haberde yer alan büro olduğunu ifade ederek, “Tüm dosya kapsamı incelendiğinde; Gazete Manifesto internet haber sitesinde yer alan terör örgütünün insan ticareti yolu ile Suriye Ülkesi’nde gerçekleştirdiği yasa dışı eylemlerden elde ettiği paraların şüphelilerin çalıştığı bürodan transfer ettiklerine dair görüntülü yayın yapması üzerine görüntülü yayında gösterilen iş yerinin şüphelilerin işlettikleri iş yerine ait olduğu hususlarının emniyet görevlilerince tespit edilerek şüpheliler hakkında yapılan soruşturma işlemi sonucunda haberi teyit edecek şekilde iş yerinde kaynağı ve edinim sebebi şüpheliler tarafından ispatlanamayacak şekilde yüklü miktarda paraların ele geçirilmiş olması,şüphelilerin üzerilerine atılı suçu inkara yönelik olarak Irak ve Suriye ile yaptıkları ticari alışveriş nedeni ile iş yerinde para transferi gerçekleştirdiklerini beyan etmelerine karşılık iş yerinin gerçek bir mal ve hizmet alım satımı yaptığına dair herhangi bir vergi kaydı,satış faturası ve belgenin bulunmadığı,iş yerinin gerçekleştirdiği ticari alışverişin kayıt altına alınmamış olduğu,ayrıca şüphelilerin iş yerinden terör örgütünün faaliyet gösterdiği Menbec Kasabası’na para transferi yapmış olduklarının tespit edilmiş olması bir arada değerlendirildiğinde şüphelilerin üzerilerine atılı terörizmin finansmanının önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet suçunu işledikleri hususları anlaşılmış olmakla, Şüphelilerin mahkemenizde yargılamalarının yapılarak eylemlerine uyan ve yukarıda gösterilen sevk maddeleri gereğince AYRI AYRI CEZALANDIRILMALARINA  ifadelerine yer verdi

6 Suriyeli için adli kontrol kararı verilmişti

Soruşturma sırasında ilgili büroda ve bağlantılı olduğu gerekçesi ile göz altına alınan  6 Suriyeli ise adli kontrol kararı ile serbest bırakıldılar. Şüpheliler suçlamayı reddederken, yapılan aramada ele geçirilen, 3 bin 345 lira, 371 bin 711 dolar, 795 avro, 5 bin 650 Suriye Lirası ve 1 adet iHunter marka para sayma makinası bulundu.

İKD: Davanın takipçisi olmaya devam edeceğiz

İKD adına görüştüğümüz Nuray Yenil ise, “Yargılamanın bu kadar hızlı yapılıp üstünün kapatılmasını kabul etmiyoruz. Şikayetçi olduğumuz dosyada tarafımıza hiçbir haber verilmeden ve resmi tebligat yapılmadan gizli bir şekilde yargılamayı AKP’nin IŞİD’i koruması olarak görüyoruz. Jet hızıyla verilen bu beraat kararı hukuka aykırıdır. Davanın takipçisi olmaya devam edeceğiz.” dedi. (gazetemanifesto.com)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder