12 Ocak 2016 Salı

“10. Uluslararası Robot Yarışması”


Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğünce, mayıs ayında Gaziantep’te düzenlenecek 10. Uluslararası Robot Yarışması öncesi il dışından gelen eğitimcilere yönelik toplantı düzenlendi.
Gaziantep Mahalli Hizmet İçi Eğitim Merkezinde düzenlenen toplantıda konuşan Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz, mesleki ve teknik eğitimin önemini vurgulayarak, düzenlenen yarışmanın öğrencilerin yetenekleri doğrultusunda hazırlandığını söyledi.
Gaziantep’in öğrenci sayısı bakımından Türkiye’de beşinci sırada bulunduğunu anımsatan Yanmaz, “Şehrimiz öğrenci ve eğitimci sayısı bakımından ilk sıralarda yer alıyor. Bir de Suriyeli öğrenciler var. Geçen sene göreve başladığımda 22 bin öğrenci varken şu anda 55 bin Suriyeli öğrenci var” dedi.
Suriyeli öğrenci sayısının potansiyel olduğuna değinen Yanmaz, “Suriyeli öğrencilerin varlığı dezavantaj gibi görünse de bu bizim için büyük bir potansiyel. Bu çocuklar yarın ülkelerine döndüklerinde Türkiye dostu olacaklar” diye konuştu.
Yanmaz, 10. Uluslararası Robot Yarışması’nın iki gün süreceğini belirterek, yarışmaya çok iyi hazırlandıklarını, Türkiye’ye örnek bir yarışma yapacaklarını kaydetti.
Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Öğrenci İşleri ve Sosyal Etkinlikler Şube Müdürü Bekir Sıtkı Özkök de 9. Uluslararası Robot Yarışmasının Çanakkale’de yapıldığını anımsatarak, Gaziantep’te düzenlenecek yarışmanın daha kalabalık ve coşkulu olacağını ifade etti.
Özkök, düzenlenen yarışmayla mesleki ve teknik orta öğretimle yüksek öğrenimin endüstriyel otomasyon teknolojileri alanında ve robot teknolojileri konusunda yapılan çalışmaların tanıtımını yapma, toplumda mesleki ve teknik eğitim konusunda farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını belirtti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder