29 Aralık 2015 Salı

İstanbul’da 3 IŞİD’in ‘Eylem Timi’ Üyesi Tutuklandı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, IŞİD’e yönelik düzenlenen iki ayrı operasyonda, örgütün ‘eylem timi’nden olduğu iddia edilen dört kişiyi yakaladığını ve şüphelilierden üç kişinin tutuklandığını duyurdu.
DHA’nın haberine göre, polis, 12 Kasım günü IŞİD’e yönelik Silivri’de bir villaya düzenlediği operasyonda ele geçirdiği dijital verileri inceleyerek, örgütün ‘eylem timi’nden dört kişiyi tespit etti.
Polis, yaptığı teknik ve fiziki takip sonucunda, şüpheli dört kişinin yaşadıkları yerleri belirleyerek, geçtiğimiz hafta iki ayrı operasyon düzenledi.
Mecidiyeköy ve Beyazıt’ta iki ayrı operasyon
Mecidiyeköy’de bir eve 24 Aralık’ta düzenlenen operasyonda Pakistanlı Abdul M.A. (24), Hafız A.B.M.F. (26) ve Shanawa S.’yi (21) gözaltına alındı. Beyazıt’taki otobüs durakları civarında ertesi gün düzenlenen ikinci operasyonda ise İngiliz uyruklu Hassan H. gözaltına alındı.
Üç kişi tutuklandı
Emniyet’teki işlemleri tamamlanan Pakistanlı ve İngiliz şüpheliler mahkemeye sevk edildi. Şüphelilerden Abdul M.A., Hafız A.B.M.F. ve Hassan H. tutuklanırken, Shanawa S. serbest bırakıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder